Amerikkalainen suklaajuustokakku

Joulukuu on hyvä aloittaa herkuttelulla (aivan kuin sitä ei olisi aloitettu jo syyskuussa – tai onko se koskaan loppunutkaan, jotta sen voisi taas aloittaa?). Tämän suklaakakun paras puoli on se, ettei se ole liian makea, mutta muuten sen verran tuhtia tavaraa ettei sitä pysty suuria määriä syömään kerralla.

Amerikkalainensuklaakakku

Pohja
200 g Digestive-keksejä
50 g voita sulatettuna
2 rkl kahvia

Täyte
4 liivatelehteä
200 g tummaasuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 rkl kahvilikööriä (tai kahvia)
3 dl kuohukermaa

Koristeluun
suklaarouhetta tai -lastuja tai mustikoita tai hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna

Tee näin

  1. Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksit kulhoon. Sekoita keksien joukkoon sulatettu voi ja tilkka kahvia. Kaada ja painele seos tasaiseksi irtopohjavuokaan (Ø 18-24 cm), jonka pohjalla on leivinpaperia.
  2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. 
  4. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvilikööri-/kahvitilkkaan. 
  5. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka kelmulla ja anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutamia tunteja.
  6. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti.

Voit seurata blogin päivityksiä Bloglovin’in ja Blogilistan kautta – tervetuloa uudet ja vanhat lukijat! :)

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Jätä kommentti