Reseptit ja ruoka on uuden asunnon lumoissa unohtunut tästä blogista täysin. Ei niin, etteikö täällä oltais kokkailtu tai ylipäätänsä syöty – oikein tukevasti onkin etten sanoisi :)
Tämä katkarapupasta on kyllä paras aikaansaannokseni pitkään aikaan. Ehkäpä siihen vaikutti se, etten luullut valmiista tuotoksesta tulevan näin maukasta, koska katkaravuthan eivät pelkältään ole mikään suuri kulinaristinen makuelämys. Suosittelen kokeilemaan! Tätä tehdään meillä jatkossa ihan varmasti tasaisen säännöllisesti. Aterian kruunasi ihana viilennetty valkoviini upeista uusista viinilaseista. Mitään merkkiä nämä lasit eivät taida edustaa, mutta tahdoin vaihtelua Iittalan Essence laseihin ja nämä kristalliset lasit veivät sydämen kassan kautta. Mitä tykkäät laseista?
Katkarapupastan resepti
3/4 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
tuoretta basilikaa
4 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
1 pss (250g) katkarapuja
1/2 rs kirsikkatomaatteja
(suolaa, pippuria)
rucolaa
nauhapastaa
parmesanraastetta
- Laita pasta kiehumaan.
- Laita kulhoon aurinkokuivatut tomaatit +loraus öljyä ja basilika -> soseuta sauvasekoittimella melko tasaiseksi massaksi.
- Pilko valkosipulinkynnet ja chili pieneksi silpuksi. Kuullota ne pannulla tilkassa öljyä.
- Lisää katkaravut pannulle ja paista nopeasti (jos käytätä pakasteita, sulata ne ensin paistamista).
- Lisää joukkoon halkaistut [kahteen tai neljään osaan] kirsikkatomaatit ja kääntele muutaman kerran.
- Laita aurinkokuivatuista tomaateista ja basilikasta tehdystä tahnasta osa valutettujen pastojen joukkoon, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
- Kaada pastat ja tomatti-basilikatahna katkarapujen joukkoon ja sekoita. Lisää vielä silputtua rucolaa maun mukaan.
Tarjoile heti, mielellään lämmiteltyiltä lautasilta. Koristelin koko komeuden rucolalla ja itse raastetulla parmesanilla. Aivan mahtava setti!
Tykkään laseista sekä pastata. Miksi pastaa ei voisi syödä joka päivä?! :P
Kiitos ja todellakin olen samaa mieltä, että pastaa pitäisi ja voisi syödä aina! :D
Olikos se sun suositus parhaasta pastaravintolasta (Helsingissä) Gastone? Olen siellä syönyt muuta kuin pastaa eli se pitäisi vielä kokea…
Joo, Gastonen pastat ovat täydellisiä. Tällä hetkellä lohipasta on musta parasta. :P
Nam! Kiitos tästä, täytyy ehdottomasti kokeilla!
Mahtavaa! :D
Aivan ihanat lasit!!!! Mistä moisia ihanuuksia saa?
Ja pastaohjekin pitää pistää korvan taa, vaikutti herkulliselta!
Kiitos! Nämä lasit löysin Prismasta ja vieläpä ale-hyllystä. Tykkään käytössä laseista, koska ne on melko painavat ja tukevat eli ei ihan pienestä hipaisusta kaadu.