Feta-parsakaali-kinkkupiirakka

…otsikosta tuli melko hämmentävä kombinaatio, mutta lopputuote on harmoninen yhdistelmä…

Helppo ja maukas iltapala viinin kera perjantaina ennen saunaa – melko villiä menoa vai mitä ;-) Tästä helppo piirakkaohje, johon ei mitään reseptiä ollut, mutta oikein hyvää tuli:

  • valmis piirakkapohja (pakaste, suolaiselle piirakalle)
  • tuoretta parsakaalia
  • fetajuustoa
  • ilmakuivattua kinkkua (Parman, Serrano…mitä näitä nyt on)
  • 2 dl kermaa
  • 150 g kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • mustapippuria rouheena
  • valkosipulijauhetta
  • juustoraastetta

Muista ottaa piirakkapohja muutamaa tuntia ennen leipomista pois pakastimesta – sulata pöydällä tai jääkaapissa, riippuen käytettävästä ajasta. Levitä piirakkataikina sormin piirakkavuokaan. Suositeltavaa, että vuoassa on ihan kunnon reunat. Aivan sellainen marjapiirakkaan käytettävä vuoka ei riitä korkeutensa puolesta.

Leikkaa parsakaalista pelkät nuput piirakkataikinan päälle. Samoin murusta fetajuusto ja isohkoiksi suikaleiksi (poikittain) leikatut Parmankinkkusiivut.

Riko kulhossa kananmunien rakenne rikki haarukalla ja lisää kerma + kermaviili + mausteet. Sekoita sen verran, että seos on tasaisen näköistä. Kaada täytteiden päälle piirakkaan. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200 C° noin 35-40 min tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Anna jäähtyä ja tarjoile haaleana salaatin kera. Itse pidän rucolasta, joten sillä tulee myös kaunis koristelu piirakan päälle.

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Jätä kommentti